Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Jičín, Pod Koželuhy 100

Večeře jako poděkování – servírováno srdcem

Jelikož se nám pomalu, ale jistě blíží konec školního roku, hlavně pro naše maturanty, kluci přišli s nápadem uspořádat večeři o několika chodech a pozvat koho jiného než paní ředitelku. Samozřejmě se nesmí zapomenout na ty, které se starají celý školní rok o vaření ve školní jídelně – naše dvě vedoucí kuchařky, Petru a Marcelu.  

Chody, společně s Martinou, měli kluci vymyšlené do posledního detailu, také dokonale naplánované. Rozděleni do týmů a natěšeni na naši závěrečnou kuchařskou hitparádu se pustili do práce – takže pozor … začínáme!

Předkrm: Celozrnná bruschetta s rajčatovo-paprikovou salsou zapečenou se sýrem, k tomu listový salát s rajčaty a pomerančovou zálivkou. Připravoval Matěj a Florián.  

Polévka: Rajčatový krém se smetanou podávaný s domácími bylinkovými rohlíky. Připravoval Míra a Vojta. Domácí bylinkové rohlíky s láskou namotal Jindra. 

Hlavní chod: Přírodní vepřový plátek z pečeně ve vlastní šťávě, rozmarýnové šťouchané brambory s cibulkou. Připravil Matouš a Daniel. 

Sladkou tečkou pro všechna bříška byly domácí kremrole s malinovým krémem, na jejich výrobě se podílel Vítek  a Jára.

Nesmím zapomenout na pitný režim. Hlavní barman Vítek připravil pomerančovou vodu s mátou.  

Kluci společně prostřeli stůl, kde se snažili dodržet základní pravidla stolování, pak už jen počkali, až společně zasedneme k večeři a každý si mohl odprezentovat svůj chod. 

Děkujeme všem za návštěvu, našim kuchařkám za to, že nás každý týden pustí do svého království, bez toho by to nešlo.

Jedno velké poděkování patří naší vedoucí školní jídelny Martině za skvělý přístup a za všechny užitečné rady!

Vaření nás baví, chuť pokračovat nechybí – a nejlepší způsob, jak se něco naučit, je všechno si sám vyzkoušet. 

Marcela Havrdová

KATAPULT CHALLENGE

Video bylo úspěšně nahráno.