Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Jičín, Pod Koželuhy 100

Špikovaná kuřecí prsa se šťouchanými bramborami

Úterní setkání našeho vařícího týmu se opět neslo v příjemné a tvořivé atmosféře. Tentokrát jsme se zaměřili na poctivou domácí kuchyni a kluci se mohli opravdu těšit – na programu bylo totiž pořádné špikované kuřecí maso. Martina si pro ně připravila malou kulinářskou lekci, během které jim ukázala, jak správně maso prošpikovat, aby zůstalo po upečení krásně šťavnaté, voňavé a plné chuti. Zjistili, že to vůbec není nic složitého – chce to jen nebát se vzít nůž do ruky a pustit se do toho s chutí.

Po zvládnutí hlavního chodu přišla na řadu příloha, která k takovému jídlu jednoduše patří: poctivé šťouchané brambory. Společně jsme je dochutili restovanou cibulkou a čerstvou petrželkou, což dodalo celému pokrmu krásnou vůni a domácí charakter. Chutě se skvěle propojily a všichni si u stolu nejen pochutnali, ale také užili spoustu zábavy a společného vaření.

Po výborném jídle přišel čas uklidit, vše s přehledem předat zpět naší kuchařské královně Martině a ještě v dobré náladě naplánovat, co si společně uvaříme příště. Už teď se těšíme na další úterní kulinářské dobrodružství!

Marcela Havrdová

KATAPULT CHALLENGE

Video bylo úspěšně nahráno.