Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Jičín, Pod Koželuhy 100

Když se pohádkové sny mění v technické zázraky

Půl roku spolupracoval náš tým odborníků na přípravě 33. ročníku festivalu Jičín – město pohádky, jehož venkovní program musel být bohužel po prvních dvou dnech výrazně omezen vzhledem k nepříznivému počasí.

O to důležitějšími se stala krytá stanoviště. V Masarykově divadle dostala výrazný prostor naše FabLab dílna. Pod dohledem početného týmu kolegů – odborníků i šikovných studentů se zde rozběhlo a příchozím dělalo radost mnoho technických aktivit. Představena byla nová XXL 3D tiskárna Průša, kterou doplnily její menší sestry. Grafiku si návštěvníci vyzkoušeli na dotekových tabletech. Ve spolupráci s Microriscem si děti vyráběly fosforeskující šperky. Svůj koutek tu našli také příznivci strojařiny v podobě stolní frézky. Oblíbenými stanovišti se staly VR realita, pájecí stanice i termolis.

Protože v Technickém parku bylo plno i v sobotu a v neděli, věříme, že program festivalu jsme hodnotně doplnili a návštěvníci odcházeli obohaceni o nové zážitky s technikou i drobné suvenýry.

Bylo nám ctí na festivalu spolupracovat, taktéž jsme rádi spolupracovali s partnerskou firmou Microrisc. Veliké poděkování patří kolegům i studentům, kteří vynaložili nemalé úsilí, abychom se festivalu zúčastnili se ctí a přínosem a skutečně vykouzlili zázraky.

My jsme si to užili. 😊